Opinie na temat Nokia 113
![]() |
| Opinie na temat Nokia 113 | Dodaj opinię | 0 2 2 1 |
Za takie pieniądze bardzo dobry wybór na telefon jako koń roboczy. Sympatyczny design, schludny, elegancki telefon. Żadnych zbędnych bajerów, szybki dostęp do poczty elektronicznej/skrzynki pocztowej. Bateria BL-5C jest uniwersalna, pasuje do prawie wszystkich popularnych modeli Nokia, można ją w razie potrzeby zabrać z innych telefonów Nokia (w naszej rodzinie wszyscy mają Nokia). Dobry czysto do kontaktów telefonicznych i poczty elektronicznej. Możliwość rozszerzenia pamięci do 32 GB. Dostępność odtwarzacza MP3 i odbiornika FM. Dziwnie umieszczone są głośniki głośnomówiące na tylnej stronie obudowy, ale szybko się do tego przyzwyczajasz. Nie można ustawić melodii dla każdego oddzielnego abonenta/kontaktu, tylko dla grup. |
Ogólnie jestem zadowolony z zakupu, ponieważ uważam, że telefon jest potrzebny do dzwonienia, a wszystko, co więcej, to laptop lub tablet, bo pełnowartościowy ekran do surfowania zaczyna się gdzieś od 7 cali, surfowanie na jednym okienku jest nieciekawe. Telefon jest niezawodny, wysokiej jakości, dobrze złożony, nic zbędnego!!! Bardzo przyjemny w dłoni. Dobry korpus. Dobra bateria. System s40 uporządkowany. Nokia powoli odzyskuje swoją reputację w zakresie jakości. Radio i odtwarzacz działają doskonale. Bardzo dobre brzmienie głośnika na dzwonek. Jak na budżetową opcję, bardzo dobrze wykonany!!! Wyświetlacz - bardzo ziarnisty i nieostry, brak portu mini USB - przesyłanie treści rozwiązuje się poprzez dodatkowy zakup modułu Bluetooth za około 6 PLN. Kamera w takich telefonach to po prostu miły dodatek i nic osobistego. |
Wydaje się, że około roku 2002 Nokia naprodukowała komponentów na dwie dekady naprzód i teraz stara się je sprzedać, upychając w różne obudowy i w różnych kombinacjach. W modelu 113 nie ma żadnych prawdziwych zalet. Te, które są, istnieją albo czysto nominalnie (na przykład aparat), albo są zepsute słabym poziomem wykonania (GPRS, bluetooth). Chociaż... nie nazwałbym tego telefonu "złym". Jest po prostu *żadnym*. Ten telefon można kupić tylko przypadkowo lub kiedy nie ma to znaczenia, byleby tylko dzwonił. - Obsługa kart pamięci + odtwarzacz. Można posłuchać muzyki - Tani (relatywnie) - Jakość odbioru normalna, choć nie super - Bez problemu łączy się z komputerem przez bluetooth - Całkiem wytrzymała bateria - Plastik wygląda nie tylko tanio, ale wręcz ubogo (choć ogólnie jest solidny, z wyjątkiem ekranu, który można porysować paznokciami); - wyświetlacz: mały, za to ciemny i ziarnisty; - Słaby dźwięk w głośniku, nie da się wyregulować; - brak portu USB (ale za to wstawili tę parodię na kamerę); - podczas pracy jako modem po pewnym czasie się zawiesza i zawiesza połączenie sieciowe na dobre. |
głośnik - abonenta słychać dobrze, klawiatura, joystick, trwałość - już parę razy spadł ze schodów - aż bateria wyskoczyła, na asfalt, a on do tej pory działa! Mała pojemność pamięci - wystarczy na kilka utworów, mała rozdzielczość ekranu, brak regulacji jasności, dźwięk słaby, ale jest wibracja. używam Nokia 113 od ponad roku |
Po awarii mojego chińskiego smartfona, postanowiłem wrócić do tradycji telefonów z przyciskami, i rozglądałem się za czymś niedrogim, aby było micro USB, bateria, internet, Bluetooth, karta pamięci. W sklepie zobaczyłem model, używałem go przez około 15 minut i doszedłem do wniosku, czy warto go brać, czy nie. Od razu o minusach - ekran jest okropny, gorszego nie widziałem w żadnej Nokii. Jest też bardzo mały. Aparat - 0,3, ale wydaje się gorszy niż przednia kamera, którą miałem, lepiej by było, gdyby go nie było. Głośnik chrypi, basy są nieczyste. Nie ma micro-USB, to źle, synchronizacja z komputerem jest niemożliwa do przeprowadzenia normalnie. Ale swoją funkcję jako telefon, do słuchania odtwarzacza i radia w słuchawkach - nadaje się. Można trochę dołożyć i kupić tę samą Nokię, tylko z lepszym wyświetlaczem, lepszymi funkcjami. Oszczędzajcie nerwy! karta pamięci bluetooth FM-odbiornik GPRS kamera (lepiej, gdyby jej nie było) bateria mała nijaki design mały wyświetlacz brak mikro-USB chrapliwy głośnik |
Dodaj opinię