Katalog   /   Audio   /   Słuchawki   /   Logitech

Zdjęcia - Słuchawki Logitech G435
Wideo 4Zdjęcia 7
Opinie na temat Logitech G435Dodaj opinię
Zalety

Wady

model z poważnymi wadami
21 sierpnia 2024
Kupiłem je do PC, ale przez dongle wydawały chrypiące dźwięki, a przez Bluetooth działały poprawnie. Pomyślałem, że to wada, zwróciłem i kupiłem inne, które były od razu w zestawie z G305 i problem się powtórzył... Nawet po wyłączeniu wszystkich urządzeń w domu, nie działały poprawnie, więc nie wiem, co zakłócało sygnał.
oK dźwięk, OK akumulator, lekkie
z jakiegoś powodu dongle był wrażliwy na inne sygnały i uszy się w nich pocą, nie mają przycisku do przełączania utworów/pauzy
Markiyanużywam Logitech G435 mniej niż miesiąc
Za swoje pieniądze dobre słuchawki, ale trzeba być przygotowanym na problemy z donglem.
9 sierpnia 2023
1. Bezprzewodowe
2. Zdejmowane materiałowe nauszniki (które można prać)
3. Dobry dźwięk
1. Dongle - po około 2 miesiącach użytkowania, słuchawki przestały się łączyć przez radiowy kanał (czytałem w internecie, że to częsta przypadłość tych słuchawek, która może wystąpić zarówno w nowych z pudełka, jak i po roku).
2. Utrzymanie na głowie - bardzo słabo trzymają się na głowie, jeśli gwałtownie poruszysz głową, mogą się zsunąć.
3. Mikrofon - tu jest oczywiste, że to słaby punkt tych słuchawek, ale mimo wszystko dla tych, którzy rozważają ich użycie jako pełnoprawnego zestawu słuchawkowego, a nie tylko słuchawek, lepiej zapomnijcie, ponieważ mikrofon w nich jest przeznaczony wyłącznie do rozmów telefonicznych.
Dmitriy Bondarenkoużywam Logitech G435 kilka miesięcy
Polecam do przyswajania treści i gier, może być dobrym tymczasowym rozwiązaniem.
6 maja 2023
Zobacz, kupiłem TO za 300 PLN, niby nie drogo, ale za te pieniądze dostałem urządzenie, które działa naprawdę bardzo dobrze.

Dystans do przesyłania dźwięku jest naprawdę dobry, druga część mieszkania i bez problemów przesyła dźwięk (przez radio, a nie testowałem Bluetooth).

Jeszcze wspaniałe opóźnienie dźwięku, przez radio myślę, że człowiek by tego nie zauważył.

SŁUCHAWKI MOŻNA ŁADOWAĆ I UŻYWAĆ Z PC LUB TELEFONEM.

Mikrofonik pozwala coś powiedzieć, ale nie udało mi się go użyć z telefonem, a z PC nie ma to sensu, bo prawie wszyscy używają mikrofonów zewnętrznych.

Kabel w zestawie jest i jest świetny, jest bardzo długi i pozwala nawet na związanie sobie stroju jak jabroni.

Czas pracy mnie satysfakcjonuje, bo już drugi dzień używam ich bardzo aktywnie i mają 50% - 60%, a problem polega tylko na tym, że jako użytkownik siedząc przy PC nie możesz sprawdzić naładowania, można zdjąć słuchawki i nacisnąć przycisk zasilania, aby wskaźnik pokazał naładowanie, ale od 30% do 100% to zielony wskaźnik, więc nie ma sensu, ALE można podłączyć do telefonu i on łatwo pokaże naładowanie +- dokładnie.

Na co kupiłem słuchawki. Kupiłem je do nauki, ponieważ muszę dużo konsumować treści, z tym radzą sobie świetnie, są bardzo lekkie i po spędzeniu 9 godzin nawet nie czuję się zmęczony noszeniem ich, może być tylko gorąco, jeśli jest lato.

Usta są idealne do przeczekania, kupujecie te, używacie, a potem kupujecie te same Sony XM5, gdy pojawi się możliwość wydania tych pieniędzy.
Opóźnienie dźwięku jest minimalne, dźwięk, waga, ergonomia, czas pracy, design, który nie denerwuje i nie świeci się. Spodobała mi się cena 240 zł. Mają całkiem niezłą szybkość działania tak w ogóle. Wyposażenie. Dużo plusów, jeśli nie potrzebujesz słuchawek za ponad 1 600 zł.

Swoją drogą, słuchawki dobrze się wyginają i nie pachną Chinami, co daje do myślenia o jakościowym plastiku tutaj, co jest przyjemne. Ze względu na plastik teoretycznie nie brudzą się za bardzo, a na pewno nie ma na nich śladów palców.
Tę tkaninę na pałąku nie można zdjąć, teoretycznie trzeba zdjąć plastikową zaślepkę, po prostu musisz zrozumieć, że to jest tkanina, która z czasem może wymagać pielęgnacji i czyszczenia, ale nie chcę naruszać konstrukcji, ponieważ jest to wprawdzie przyjemny i wysokiej jakości plastik, ale wciąż plastik.
VeDonoużywam Logitech G435 mniej niż miesiąc
14 grudnia 2025
Dobre słuchawki do codziennego użytku.
Lekki, dobry dźwięk
cena jest za wysoka, aż mi się uszy pocą :)
Romanużywam Logitech G435 mniej niż miesiąc
25 listopada 2025
Całkiem dobre słuchawki za 200 PLN. Pomimo opinii o dongle, przez prawie rok użytkowania wszystko działa całkiem nieźle. Także w tym czasie zebrały się pewne plusy i minusy:
Lekkie, kompaktowe, miękkie słuchawki z niezłym dźwiękiem (ale nie najlepszym w swojej cenie). Przy połączeniu przez Bluetooth mogą bardzo długo utrzymywać naładowanie. Łatwo zdejmowane i prane nauszniki, a także, w razie potrzeby, wymieniana bateria (z utratą gwarancji).
Jest lekkie piszczenie w lewym uchu, słaby mikrofon, szybciej się rozładowują przy użyciu z donglem i czasami na około 5 sekund tracą połączenie. O deklarowanych 20 godzinach pracy to nawet nie ma mowy. Na małej głowie źle się trzymają. Lepiej nie grać w gry przez Bluetooth, jakość dźwięku się pogarsza i pojawia się opóźnienie.
nonikk1używam Logitech G435 kilka miesięcy
16 września 2025
To są słuchawki, w których główny nacisk położono na komfort, a nie na jakość dźwięku. Jeśli szukasz maksymalnie lekkiego bezprzewodowego zestawu słuchawkowego do długich sesji gamingowych lub pracy i jesteś gotów zaakceptować średnią jakość dźwięku i mikrofonu — to doskonały wybór. Jeśli jednak priorytetem jest jakość audio dla muzyki czy gier konkurencyjnych, warto rozważyć modele przewodowe.

Przy aktywnym użytkowaniu (10+ godzin dziennie) bateria wystarcza na około dobę. Rzeczywisty zasięg działania kanału radiowego to około 10 metrów w linii widzenia, jakiekolwiek ściany znacznie skracają dystans. Przed zakupem koniecznie sprawdź słuchawki pod kątem oryginalności, ponieważ na rynku jest wiele podróbek. Należy również pamiętać, że jakość dźwięku może się różnić na komputerze i smartfonie, dlatego testuj je na urządzeniu, które planujesz używać najczęściej.
Wyjątkowy komfort i lekkość: Słuchawki są naprawdę bardzo lekkie, co pozwala na wygodne użytkowanie przez 10-12 godzin bez uczucia ucisku czy zmęczenia.
Materiałowe nauszniki: Dzięki materiałowi, który "oddycha", uszy nie pocą się nawet w gorące dni, co jest dużą zaletą w porównaniu do nauszników ze sztucznej skóry.
Uniwersalność połączenia: Możliwość szybkiego przełączania się między radiowym kanałem Lightspeed (dla PC i gier) a Bluetooth (dla urządzeń mobilnych) jest bardzo wygodna.
Dobre połączenie ceny i komfortu: W stosunku do swojej ceny (szczególnie z rabatem) to jedna z najlepszych bezprzewodowych opcji na rynku, jeśli komfort przy długotrwałym użytkowaniu jest priorytetem.
Średnia jakość dźwięku: Dla muzyki i filmów dźwięk można określić jako "normalny", ale nic więcej. Brakuje mu szczegółowości i głębi, zwłaszcza w porównaniu do przewodowych odpowiedników w tej samej kategorii cenowej.

Trudności z pozycjonowaniem w grach: Pomimo ukierunkowania na gry, dokładne określenie kierunku kroków czy strzałów przeciwników może być utrudnione, do sceny dźwiękowej trzeba się długo przyzwyczajać.

Bardzo przeciętna jakość mikrofonu: Rozmówcy będą cię słyszeć, ale dźwięk głosu jest płaski, suchy, bez niskich tonów. Do czatów w grach wystarczy, ale do streamów czy wysokiej jakości rozmów się nie nadaje.

Brudzące się materiały i trudności z czyszczeniem: Tkaninowe nauszniki i zwłaszcza niezdejmowalna tkaninowa część na pałąku szybko się brudzą, i o ile nauszniki można zdjąć i wyprać, to oczyszczenie pałąka jest prawdziwym problemem.

Okresowe problemy z połączeniem: Z czasem zaczęły się pojawiać sytuacje, gdy komputer nie widzi adaptera USB. Problem jest rozwiązywany poprzez ponowne podłączenie adaptera i przełączanie trybów, ale to powoduje niedogodności.

Mały rozmiar: Słuchawki są kompaktowe, co może stanowić problem dla osób z dużą głową i uszami.
Volodymyr Alokhinużywam Logitech G435 od ponad roku
można kupić tylko dla wygody, nie warto liczyć na długą trwałość.
8 lipca 2025
za rok użytkowania, nie wynosząc ich z pokoju, są już oklejone taśmą izolacyjną z obu stron, ponieważ w jakiś sposób złamały się plastikowe zaczepy-suwaki. Całkowicie plastikowe słuchawki, bardzo delikatne, trzeba się z nimi obchodzić jak z kryształem.
cena, brak przewodów
kruche, bardzo kruche, złamały się mocowania z obu stron i jest pęknięcie na uchu, mimo że ani razu nie upadły, nie uderzały itp., wisiały albo na stojaku, albo na głowie.
Ogólnie polecam tym, którzy cenią sobie jakość dźwięku przy nie idealnym, ale wystarczającym.
27 czerwca 2025
Jakość dźwięku
Wystarczający poziom redukcji szumów bez uczucia nacisku
Mikrofony — połączenia i tryb transparentności
Nie składają się — w niektórych momentach to niewygodne
Uszy się pocą, nawet przy wietrznej pogodzie
Ruslan Pronozyukużywam Logitech G435 mniej niż miesiąc
nowicjusze nie powinni ich brać.
11 marca 2025
norma za 1700, za 4500 nie warto brać
lekka waga, długo trzyma baterię,
cena, akumulator, niemożność demontażu tekstylnego pałąka bez rozbierania
Komfortowa, ładna przeciętność z okropnym mikrofonem i słabym połączeniem
5 marca 2025
Słuchawki były kupowane w zestawie z myszą g305se, w jednym pudełku. Nie mam podróbki, którą teraz masowo sprzedają za 1,5k hrywien. Dużym plusem tych słuchawek uważam ich wagę, prawie w ogóle się ich nie czuje, są komfortowe do noszenia w domu, można w ogóle nie zdejmować, design, oraz to, że mikrofon nie przeszkadza. Wszystko inne jest albo przeciętne, albo okropne. Nie możesz w nich biegać, spadają z głowy. Izolacja dźwięku jest słaba, bo nauszniki są materiałowe, ale to jest także zaleta, bo uszy się nie pocą. Dźwięk jest jak w przewodowych słuchawkach 1,5 razy tańszych, więc jest niezły, w grach dobrze słychać, muzyka nie traci dużo na częstotliwościach, nie ma silnych przeciążeń w niskich czy wysokich tonach. Ale nie ma oprogramowania od producenta, więc trudno będzie dostosować. Jeśli kupujesz do PC, pamiętaj, że przez Bluetooth będzie albo słaby dźwięk i inni Cię usłyszą, albo tylko dźwięk, bez mikrofonu. Przez dongle dźwięk jest dobry i wyraźnie Cię słychać, ale metalicznie, u mnie również pojawił się problem z mikrofonem, przy podniesionym głosie mikrofon zaczyna się przeciążać i wydawać dźwięki z piekła, za co nie raz dostałem w voicu. Naprawić udało się tylko przez pluginy VST, usuwając wysokie częstotliwości, więc mój głos teraz brzmi, jak z beczki. Czesto połączenie się traci na kilka sekund, potem wraca, zdarza się, że dźwięk po prostu się zniekształca, najprawdopodobniej problemem jest duża liczba bezprzewodowych urządzeń, ale naprawić ten problem jest bardzo trudno, miej to na uwadze, jeśli masz obok router i inne bezprzewodowe urządzenia. Oryginały nie są warte swojej ceny, nie wiem jak jest z podróbkami.
Waga
Design
Wbudowany mikrofon
Mikrofon - metalowy + dźwięk z piekła. Połączenie się gubi. Za cenę oryginalnych uszu przeciętny dźwięk.
onedezzużywam Logitech G435 od ponad roku
Pokazano 10 z 43 recenzji