Klawiatura
Logitech G413
![]() | Porównaj ceny 3 → Kiedy dokonujesz zakupu za pośrednictwem linków na naszej stronie, możemy otrzymać prowizję partnerską.
| Opinie na temat Logitech G413 | Dodaj opinię | 4 6 2 4 |
Zalety
Wady
Bardzo dobra klawiatura Z braków polecam kupić koniecznie |
Bardzo wygodna, ciężka klawiatura. To, co wideo opowiada o profesjonalnym rozwiązaniu gamingowym (że ta klawiatura nie ma bloku makrosów) - bzdura, nie są one tam potrzebne. Kiedy zaczynałeś ze Spectrumem, dasz sobie radę nawet na tablicy, bez przycisków! A co jest dobre w tej klawiaturze, to wygoda. Z biegiem lat gram coraz rzadziej - dzieci nie pozwalają, ale praca na takiej klawiaturze to prawdziwa przyjemność. Klawiatura nie zbiera śladów. Po prostu nie jedz pierogów rękami i jednocześnie nie korzystaj z klawiatury. Bardzo łatwo wyczyścić klawiaturę z kurzu zwykłą wełnianą (!!! NIE KAPRONOWĄ) szczotką do polerowania butów. Ergonomia, brak fałszywych aktywacji przy szybkim pisaniu. Piękna, jej design jest naprawdę świetny! (Nawiasem mówiąc, mam obudowę Carbide 300R - żeby zrozumieć mój gust). Wzmocniony kabel jak w radzieckim żelazku - nic mu nie grozi. Dobra waga. Klawiatura jakby przykleja się do powierzchni stołu dzięki swojej wadze. Brak zbędnych klawiszy, to najważniejsze. Klawiatura niedroga, z średniej półki cenowej. Myślę, że producent (nie sklepy!!!) mógłby śmiało prosić o większą cenę. W ciągu 1 roku użytkowania nie stwierdzono żadnych braków. Cóż, skoro klawiatura ma czerwone podświetlenie, to logo mogłoby być podświetlone. Przynajmniej po naciśnięciu Num Lock. =) Ale to zbieranie nt. |
metalowa podstawa, wymienne klawisze w zestawie czerwone podświetlenie pulsujące, gruby kabel w oplocie materiałowym doskonale przyciąga kurz, po roku klawisz z grupy wasd przestał działać, złamały się nóżki z kapsla, co oznacza, że już się tego nie da wymienić bez kombinowania. ps. jest też nietania myszka G pro, po pół roku starte nóżki, kabel gruby materiałowy i ciężki, a kurz przyciąga jak szalony. |
Nie wart swojej ceny, jak każdy inny mechaniczny produkt od Logitech z powodu przełączników. Dobre podświetlenie, ogólny design. Niezłe sterowniki. We wszystkich (podobno) mechanicznych klawiaturach od Logitech znajdują się okropne przełączniki Romer-G. Hałas, klawisze nieprzyjemnie się naciska, ponieważ słychać, jak keycap trze o switch, a samo naciśnięcie jest dość oporne. Ponadto są tu bardzo złe stabilizatory, hałasują wszystkie długie klawisze, smar nie pomógł. Również projekt w stylu skeleton nie tylko psuje wygląd, ale także znacznie zwiększa hałas. używam Logitech G413 kilka miesięcy |
Nie polecam Metalowa podstawa, dwupoziomowy Enter, soft. Przełączniki hałaśliwe z nieprzyjemnym skokiem (kwestia gustu). Największy minus - po dwóch miesiącach użytkowania spacja zaczęła rejestrować podwójne kliknięcie. Zamierzam oddać na gwarancji. |
Klawiatura nie jest zła, ale można znaleźć znacznie lepsze za taką cenę, kupiona za 6k i po 2 latach, gdy tylko gwarancja się skończyła, pojawił się podwójny klik na spacji, co jest po prostu strasznie irytujące. Jakość metalu Keycapy wysokiej jakości Wygodne oprogramowanie Nie można korzystać po 2 latach. Przy naciśnięciu słychać brzęk sprężyn wewnątrz. Okropny puller w zestawie. Jeden kolor podświetlenia. używam Logitech G413 od ponad roku |
Wydawałoby się, że klawiatura za 7k rubli (teraz już trochę taniej) od Logitech powinna być wysokiej jakości. Jednak nie jest tak. Lepiej 10 razy się zastanówcie i kupcie inną klawiaturę, na normalnych przełącznikach (Cherry MX lub podobne w budowie), ponieważ na nich przynajmniej będziecie mogli wymienić keycapy, a w przypadku tej klawiatury - nie. I ogólnie, po tej klawiaturze pozostało nieprzyjemne wrażenie na temat całej produkcji Logitech (przynajmniej jeśli chodzi o klawiatury). Myślę, że lepiej wziąć analog od HyperX za tę samą cenę, ale z Cherry MX. W ciągu pierwszego roku wszystko było dobrze, a potem... Największe rozczarowanie to własne przełączniki. I rozczarowują one z kilku powodów. Pierwsze, co jest dość nieprzyjemne, to to, że mają inne mocowanie niż Cherry MX i podobne, co uniemożliwia zakup innych keycapów i ich zamontowanie. Z tego samego powodu pojawia się inny problem - po roku zaczęły się pojawiać podwójne naciśnięcia, a także zaczęły odpadać nóżki keycapów. Co więcej, ze względu na szczególne mocowanie, nóżki pozostają wewnątrz przełącznika i nie można ich usunąć, co prowadzi do dwóch rozwiązań - albo przyklejanie keycapów na stałe, albo wyrzucenie klawiatury. Ponadto wszystkie klawisze dość mocno się chwieją, choć podczas pisania lub w grach nie ma to generalnie wpływu. |
też problemy z przyciskami sklejają się, kapsle łamią nóżki i utknęły w rowkach, a podwójne kliknięcie pojawia się na wielu klawiszach, jak rozumiem, nie tylko u mnie, przydałyby się dodatkowe przyciski shifta, spacji i kontrolne przyjemne naciśnięcie termin przydatności do spożycia |
Po upływie 1,5 roku podwójne kliknięcia na głównych klawiszach. Switchy nie można wymienić. Piękna, ale nie warta pieniędzy. 2 lata i można wyrzucić |
Jako osoba niedoświadczona (moja pierwsza mechaniczna klawiatura) mogę powiedzieć, że jestem ze wszystkiego zadowolony, wszystko jest dobrze, klawiatura wygląda solidnie, przyjemna w dotyku) Wszystkie symbole są podświetlane, "Latency 1.9 ms" - Rtings Na razie nie wykryto żadnych usterek UPD: w ciszy słychać dźwięk sprężyn klawiszy |
Pokazano 10 z 16 recenzji