Katalog   /   Komputery   /   Podzespoły   /   Obudowy   /   Aerocool

Opinie na temat Aerocool Atomic czarny

Zdjęcia - Obudowa Aerocool Atomic czarny
Wideo 5Zdjęcia 12
Kiedy dokonujesz zakupu za pośrednictwem linków na naszej stronie, możemy otrzymać prowizję partnerską.
Kup!

dodaj do listymoje listy
Opinie na temat Aerocool AtomicDodaj opinię
dobry model, spodobał się
30 lipca 2022
Obudowa jest bardzo ładna, przewiewność znacznie lepsza niż w mojej poprzedniej. Ponieważ nie można ustawić mocy wentylatorów, przedni hałasuje trochę bardziej, niż myślałem. Poza tym okazało się, że nie mogłem zamocować swojej karty graficznej z tyłu (6600 XT Gigabyte) z powodu niezgodności otworów na śruby z tyłu. Ale jeśli nie brać tego wszystkiego pod uwagę, obudowa jest znakomita.
Oddychalność, podświetlenie, unikalny design, pojemność, wygoda
Nie mogłem zamocować karty graficznej, przedni wentylator jest trochę głośniejszy niż się wydawało.
oyasumiużywam Aerocool Atomic mniej niż miesiąc
Obudowa taka sobie. Trzeba zrobić perforację dolnej części. Gdzie zasilacz i koszyk z HDD.
2 grudnia 2021
Obudowa wygodna. Drzwi szklane otwierają się i zamykają. Magnetyczne zapięcie. Możliwość zainstalowania wielu wentylatorów. Podświetlenie zsynchronizowane z płytą główną. Filtry przeciwpyłowe. Wszystko wydaje się w porządku. ALE! Nie dla topowego sprzętu, jeśli nie używasz CWO.
Bardzo wygodna obudowa, z wyjątkiem koszyka na dysk twardy.
W moim przypadku, przy instalacji trzech wentylatorów na wydmuch, przegrzewa się karta graficzna (Sapphire Nitro 6900XT). Muszę otwierać drzwiczki. Gorące powietrze z karty graficznej trafia na chłodzenie procesora i ono rozkręca się do maksimum, nawet przy otwartej obudowie.
3 lipca 2021
Mała obudowa, która tak naprawdę nie jest mała i jest w stanie pomieścić prawie topowy sprzęt, ponieważ z przepływem powietrza wszystko jest wspaniale. Z przodu znajduje się duży wentylator o średnicy 200 mm z pięknym podświetleniem, którego podczas pracy nie słychać. Można zamontować na wlocie coś o wysokiej prędkości obrotowej, co będzie w stanie wyciągnąć całe gorące powietrze. Miejsca na układanie kabli jest wystarczająco, wszystko pięknie chowa się za ścianą i można podziwiać sprzęt przez szklaną pokrywę. Metal jest całkiem gruby jak na ten segment cenowy, ponieważ jest dużo obudów z folii. Montaż systemu wewnątrz nie sprawił problemów, najpierw włożyłem PSU, a potem płytę główną razem z wieżą.
nie ma takiego
Vladimirużywam Aerocool Atomic kilka miesięcy
31 maja 2021
- Stylowy design. - Siatka z przodu. - Wysokiej jakości stal. - Powłoka stalowa. - Doskonały przepływ powietrza. - Wbudowany wentylator na panelu tylnym i z przodu. - Wygodne wymiary. - Obsługa płyty ATX. - Specjalne miejsce na układanie kabli.
W tej obudowie znalazłem wszystko, czego potrzebuję. Najważniejsze to wygląd zewnętrzny, kompaktowość i inne zalety, które wymieniłem powyżej. Polecam.
Brak.
29 kwietnia 2021
pojemny, choć kompaktowy, otwory do montażu płyty głównej i pozostałych podzespołów są precyzyjnie rozmieszczone. Zarządzanie kablami jest dobre. Przepływ powietrza jest dobry, specjalnie wybrałem z metalową siatką, choć na początku chciałem z szybą z przodu. Fabrycznie zainstalowane wentylatory z podświetleniem, które jest regulowane, działają cicho i dobrze radzą sobie z chłodzeniem, nie instalowałem więcej wentylatorów.
cena
brak
są problemy z organizacją chłodzenia, ale obudowa jest dobra
26 marca 2021
dobry, wygodny korpus.
wszystko wygodne, rozmiary pozwalają nie ograniczać się w fantazjach dotyczących wyposażenia, ale są pewne niuanse. Ciche wentylatory, dobre programowalne podświetlenie, wygodne boczne drzwiczki, wygodny zdejmowany panel do zarządzania kablami. jakość obudowy.
Są pewne ograniczenia. Zacznę od początku.
1. Trzeba kupić zasilacz z odpinanymi kablami, ponieważ koszyk na HDD jest umieszczony na przeciw zasilacza i zgubiony w nieodpinanych kablach, co jest bardzo niewygodne.
2. Priorytet mają karty graficzne z turbiną, ponieważ na przykład trzywentylatorowy potwór, który zużywa 300 watów, jest umieszczony u dołu mniej więcej na osi wentylatora wdmuchującego, a strumień gorącego powietrza z niego trafia bezpośrednio na pamięć i chłodzenie, co prowadzi do przegrzania procesora, niezależnie od wielkości chłodzenia. Gdyby przedni wentylator był umieszczony o 5 centymetrów wyżej, myślę, że nie byłby to taki problem.
23 marca 2021
Pojemny. Piękny. Równo i starannie wykonany, nie zauważyłem szczelin, problemów z farbą i innymi. Szkło prawdziwe, a nie plastik. Metal nie ugina się pod obciążeniem żelaza. Dołączone wentylatory działają spokojnie, pięknie i efektywnie.
Cieszę się z kolejnego udanego zakupu.
brak
Doskonały model, obudowa super.
18 lutego 2021
Obudowa się podobała, wykonana jest solidnie, drzwiczki są super) przewiew doskonały, nie było problemów podczas montażu, wszystko w porządku)
Drzwiczki, wygodnie ścierać kurz, coś poprawić, wymienić.
Szyba boczna.
Podstawka dla WK.
Możliwość ustawienia WK w pionie.
Moim zdaniem hałaśliwe wentylatory, hałasują właśnie od przepływu powietrza, szkoda, że nie 4-pin PWM a Molex. Zdjąłem, założyłem wiatraki od be quiet.
5 lutego 2021
- już zainstalowane wentylatory, najfajniejsze jest to, że wystarczyły mi tylko 2, jeden 200 mm z przodu i jeden 120 mm z tyłu na wyciągu. No popatrz. Plus, są ciche.
- hartowane szkło. Prezentacja zarówno z boku, jak i z przodu jest świetna.
- sam jest koloru czarnego, farba jest wysokiej jakości, przez czas użytkowania, a to od 04.11.2020 r., nigdzie nie zeszła.
- dobrze zorganizowany zarządzanie kablami.
Bezproblemowa obudowa, z normalnym zestawem i nie zawyżoną ceną.
26 stycznia 2021
Obudowa - świetna! Temperatury spadły o 5-10 stopni po zamianie z Zalman N2 na tym samym sprzęcie. Jakość doskonała. Trochę szersza niż zwykłe obudowy - 230 mm. Po Zalmanie wygląda na trochę pulchną, ale jest niższa i krótsza. Jednakże pasuje do niej każdy sprzęt. Możliwość ulepszenia chłodzenia też jest - można dodać wentylatory lub zainstalować chłodzenie cieczą. Wentylatory są ciche, można nimi sterować zarówno z płyty głównej, jak i z wbudowanego kontrolera. Z płyty głównej można również zmniejszyć jasność - bardzo wygodne. Kupiłem za 3900 - gorąco polecam.
Przewiewność
Jakość