Opinie na temat Pirelli PZero 305/30 R20 103Y Aston Martin
![]() |
Wybierz rozmiar opony
Opinie na temat Pirelli PZero 305/30 R20 103Y Aston Martin | Dodaj opinię | 1 1 0 10 |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak10 Nie5 |
Spróbuję sprzedać ten jako Boo, chociaż ma przebieg 1500 km, a z doświadczenia wybiorę inny, może nawet w mniejszym rozmiarze, chociaż zachowuje się normalnie na idealnym asfalcie, ale mamy go bardzo mało To! Piękny cichy indeks 300km/h!!!! Kupiłem GL 500 2013 z tymi oponami i auto jeździ na boki po suchym asfalcie, szczególnie jeśli asfalt jest łatany lub dociskany przez ciężarówki Założyłem Nokian Hakkapelita R 275/50/r20 z tarczami i jeździ świetnie nawet. przy 255 km/h, ale jest zima!? Nie możesz tak jeździć! Przyszła wiosna, założyłem na nowo Pirelli PZERO 295/40/21 i jeździmy autem!!!!! A przy 21 kołach „moja subiektywna opinia jest taka, że samochód trudniej przyspiesza!” ![]() |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak2 Nie0 |
W zeszłym roku zainstalowałem go w BMW Gran Turismo. Wyglądają świetnie! Przy dużej prędkości zachowanie jest bez zarzutów, naciśnięcie pedału nie jest straszne, prowadzi się wygodnie. Całkiem trwałe, myślę, że wytrzymają bez problemów jeszcze dwa sezony, sądząc po minimalnym zużyciu projektora w zeszłym sezonie. Ciche. Na mokrej nawierzchni nie tracą swoich właściwości. Zadowolona! Wygląd, komfort i zachowanie na drodze Brak używam Pirelli PZero 235/50 R19 99W od ponad roku |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak1 Nie0 |
Opony rewelacyjne, przewidywalne na suchej nawierzchni, krótka droga hamowania, ciche, miękkie. Przejechałem 200 w deszczu, żadnych skarg. Polecam. Myślę, że za takie pieniądze nie ma konkurencji. Brak używam Pirelli PZero 235/45 R17 97Y mniej niż miesiąc |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak1 Nie0 |
Guma - czysty napęd i prędkość. Koneserom polecam. Do auta z mocnym silnikiem, napędem na tylną oś i dla kierowcy lubiącego frajdę z jazdy - opony w sam raz. Przypuszczam, że zużycie będzie piekielne, ale nie kupiłem samochodu ani opon, żeby zaoszczędzić pieniądze. Te opony są całkowicie warte wydanych pieniędzy. Ostre sterowanie i idealna charakterystyka prędkości. В размере 245/35 R19 речи о большом комфорте не идет, но тут уж от от профиля зависит и каждому свое. używam Pirelli PZero 245/35 R19 93Y mniej niż miesiąc |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak1 Nie1 |
Więcej nazwy niż jakości. Piszę recenzję wyłącznie dla mojego rozmiaru (245/40/18) 1. Głośny, samochód jeździł z chińskim trójkątem, w ogóle nie zauważyłem różnicy w hałasie, prawdopodobnie nawet Chiny były cichsze, nawiasem mówiąc, na trójkącie rysunek jest kopią pilota sportowego 3. 2. Teraz +30 na ulicy, wtedy jest w zasadzie miękki, będzie twardy przy +10. 3. Dziwne, ale przy prędkości 140+ kierownica zaczyna grać na płaskiej drodze, na koleinach tym bardziej. Rozmiar oczywiście ma znaczenie, ale na moście nie pamiętam, jak to było kiedyś. 4. Jeśli chodzi o siłę, jeżdżę po wszystkich ulicach Kijowa, natomiast bez przepuklin czasami wlatuję w ostre doły. 5. Jest NAPRAWDĘ głośny, zwłaszcza na nierównej nawierzchni. Mam zimowe Toyo Garid g4 w tym samym rozmiarze i słyszę gwizd przy dużej prędkości, ale nie słyszę żadnego dudnienia ani wibracji w samochodzie. Ochrona dysku, wytrzymałość, podobno starcza na długo, ścianki boczne bez tysiąca napisów. Głośny, unosi się na drodze. ![]() |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak1 Nie2 |
Opony bardzo dobrze radzą sobie z dużą prędkością. Super wytrwały! Obsługa jest idealna! Hamuje wyraźnie. Jazda to przyjemność - wszystko jest przewidywalne, bezpieczne i niezawodne nawet przy dużych prędkościach. Druga strona medalu jest taka, że opony zużywają się dość szybko. Podobno dzięki wystarczającej miękkości uzyskuje się doskonałe właściwości jezdne, ale zużycie będzie szybkie. Generalnie biorąc pod uwagę fakt, że opony są dość drogie, nie jest to zbyt ekonomiczne. Ale tutaj każdemu według własnego uznania. Tego lata ponownie przyjmę zbiór pi zero Przyczepność i obsługa Szybkie zużycie |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak0 Nie0 |
Wszystko napisałem powyżej na podstawie własnego doświadczenia. Potem każdy sam decyduje, czy mu się to podoba, czy nie. U mnie opony sprawdziły się znakomicie. Wziąłem nowy komplet. Opona jest dość twarda i to jest jej zaleta i cecha. Dla miłośników sportowego stylu jazdy będzie super. Utrzymuje samochód przyklejony do drogi. Jednocześnie prowadzi się wyraźnie, nie przewraca się na zakrętach i dobrze reaguje na wszelkie manewry. Boki wytrzymują uderzenia, chociaż oczywiście pokonywanie nierówności nie będzie zbyt wygodne. Jazda po dobrej, płaskiej drodze to przyjemność. Sztywność ma swoją wadę - jest mniejszy komfort, a jeśli hałas jest słaby, opony będą głośne. Jeśli będziesz używać gumy zgodnie z jej przeznaczeniem, czyli do dynamicznej i agresywnej jazdy, wówczas zużycie będzie dość szybkie. Ja np. wydałem ok. 35 tys., ale te wszystkie kilometry przejechałem z przyjemnością. ![]() |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak0 Nie0 |
Wybierałem pomiędzy tymi misiami Pirelli i PS4. Pirelli okazało się trochę tańsze, więc postanowiłem trochę zaoszczędzić, biorąc pod uwagę fakt, że według testów te dwie opony faktycznie są „nosem w nos”. Postawiłem na sportowy charakter opon, lubię jeździć dynamicznie. Opony w pełni spełniły wyniki testów i moje oczekiwania. Doskonale radzi sobie zarówno na suchej, jak i mokrej pogodzie. Wystarczająco sztywny, aby zapewnić doskonałą przyczepność i precyzyjne sterowanie. Pewno prowadzi się w zakrętach, na płaskiej trasie tak samo, nawet na koleinach auto nie chybia. Wszelkie manewry są jasne i zrozumiałe, to samo tyczy się hamowania – całkowicie adekwatne! Zadowolona! Cena jest niższa niż u konkurencji. Doskonałe osiągi do dynamicznej jazdy Jeszcze nie ujawnione. Wziąłem go ze względu na moje zainteresowania motoryzacją, byłem całkowicie zadowolony z właściwości opon. ![]() |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak0 Nie0 |
PZero zainstalowałem dopiero w tym roku, choć już od dłuższego czasu przyglądałem się temu w testach. Jak na samochód o solidnej mocy opony pasują bardzo dobrze, czego się spodziewałem po zapoznaniu się z testami opon. Właściwości prędkości są absolutnie najlepsze, poczucie pełnej kontroli nad samochodem jest przyjemne. Co prawda na złym asfalcie (dziury, nierówności, dziury itp.) i tak odczuwa się lekki dyskomfort; Ale na szczęście przebieg na szczególnie złych drogach nie jest zbyt duży. Ale po koleinach jedzie się dokładnie tak, jak po szynach. Z kolei pełna przewidywalność. Hamowanie jest stabilne, bez niespodzianek dla kierowcy. Właściwości prędkości. Doskonały wzór zapewnia doskonałą przyczepność na drodze, odprowadza wodę i utrzymuje stabilność podczas hamowania. Trwałość, w tym uderzenia. Nie lubi złego asfaltu; na złej drodze odczuwany jest lekki dyskomfort. używam Pirelli PZero 245/45 R19 98Y kilka miesięcy |
Czy ta opinia jest pomocna? Tak0 Nie0 |
Opony są doskonałe pod względem stosunku ceny do jakości. Na początku trzeba było się przyzwyczaić, opony mają wyraźnie sportowy charakter, o czym ostrzegano mnie przy zakupie. Ale szybko się zaaklimatyzowałem i teraz jazda sprawia mi wyłącznie przyjemność – opony pozwalają mi jeździć pewnie i bezpiecznie. Charakterystyka prędkości. Pewne kołowanie. W rutynie zachowuje się spokojnie. Na zakrętach, przy ruszaniu i hamowaniu zachowuje się przewidywalnie. Boki są trwałe. Hydroplaningu nie ma, przynajmniej ja ani razu się na nim nie złapałem, mimo że całą wiosnę pada deszcz. Wiosną, gdy asfalt był trochę zimny, słychać było umiarkowany hałas. Gdy zrobiło się cieplej, zrobiło się zauważalnie ciszej. Opony nie dość, że letnie, to jeszcze mają sportowy charakter, nie lubią niskich temperatur, jesienią zmienię je na rzepy. używam Pirelli PZero 245/45 R20 103Y kilka miesięcy |
Pokazano 10 z 12 recenzji