Katalog   /   Komputery   /   Podzespoły   /   Obudowy   /   Aerocool

Opinie na temat Aerocool Python czarny

Zdjęcia - Obudowa Aerocool Python czarny
Zdjęcia 10
Wkrótce w sprzedaży
Średniej wielkości platforma do gier z przyciągającym wzrok oświetleniem ARGB, która przypadnie do gustu miłośnikom efektownego modowania. Za przednim panelem, który jest wykonany ze szkła hartowanego, znajdują się 2 wentylatory z wirnikiem 200 mm, a z tyłu zamontowana jest kolejna chłodnica, ale z łopatkami 120 mm. Obudowa obsługuje następujące rozmiary płyt głównych: ATX, Micro-ATX i Mini-ITX. Maksymalna wysokość chłodnicy procesora wynosi 164 mm, a dopuszczalna długość karty graficznej może osiągnąć 325 mm - wszystko to pozwala zainstalować wystarczająco mocne wypełnienie wewnątrz. Obudowa Aerocool Python otrzymała urządzenie dwusekcyjne, dolna komora jest przeznaczona do montażu zasilacza zgodnego z ATX i stojaka na HDD. Wszystkie wentylatory są wyposażone w adaptacyjne oświetlenie RGB...16M i mogą być zsynchronizowane z dowolnym gadżetem komputerowym obsługującym technologię ARGB. Dodatkowo przewidziano specjalny przełącznik do sterowania podświetleniem, który znajduje się na panelu interfejsu, można go również skonfigurować programowo, ale do tego trzeba użyć nowoczesnej płyty głównej ze złączem ARGB. W sumie hub wentylatorów tego modelu jest przystosowany do 6 portów. Na górnym panelu znajduje się wiele mocowań do montażu wirników 120 mm, a w razie potrzeby chłodnice cieczowe można zastosować na przednim i tylnym panelu.
dodaj do listymoje listy
Opinie na temat Aerocool PythonDodaj opinię
5 marca 2020
Obudowa z fajnym designem, dlatego zwróciłem na nią uwagę. Dodatkowo ma 3 zainstalowane wentylatory. Dwa z przodu są duże, o średnicy 200 mm, a jeden na tylnej ściance ma średnicę 120 mm. Fajnie, że z przodu i z boku są hartowane szkła, co świetnie pokazuje wnętrze całego systemu i jego działanie. Sprzęt działa dobrze, wentylacja nie sprawia problemów, a zarządzanie kablami jest na wysokim poziomie.
Jakość na poziomie
Maksimużywam Aerocool Python kilka miesięcy
9 kwietnia 2020
Najpiękniejsza obudowa na rynku w tej cenie
Pojemny, piękny, hartowane szkło
Wielu pisze, że obudowa jest słabo wentylowana, ale osobiście nie miałem żadnych problemów przez 3 miesiące, ryzen 3600, rx 570.
ilyaużywam Aerocool Python kilka miesięcy
4 maja 2020
Podoba mi się wyłącznie ze względu na design. Przedni i boczny panel są ładnie wykonane. Oba są z hartowanego szkła. Fabrycznie zainstalowane wentylatory wyglądają dobrze, z przodu są dwa o średnicy 20 cm i jeden z tyłu o średnicy 120 mm. W zestawie znajduje się hub do ich podłączenia, na 6 portów. Obsługuje standardowe chłodzenie cieczą oraz nowoczesne formaty płyt głównych. Zainstalowane są filtry przeciwkurzowe. Prosty w obsłudze.
Koszt i jakość
Santaużywam Aerocool Python kilka miesięcy
3 kwietnia 2020
Obudowa jest piękna i równa na krawędziach. Brak jakichkolwiek zgięć. To właśnie mi się podoba. Dodatkowo zainstalowano 2 wentylatory z przodu o średnicy 120 mm, które są bardzo wydajne z dużą ilością łopatek i ich zakrzywionymi kształtami, co maksymalizuje siłę przepływu powietrza. Z tyłu zamontowano jeden wentylator, również o średnicy 120 mm, do wyprowadzania zużytego powietrza. Zarządzanie kablami jest doskonałe. Osłona na zasilacz jest obecna.
Jakość
Brak
Nilooolużywam Aerocool Python kilka miesięcy
15 czerwca 2020
Nie obudowa, a prawdziwy Stylowy ziomek, jak dla mnie, bo niczego zbędnego nie ma, dużo szkła, a wentylatory już zainstalowane. 2 duże po 20 cm i jeden 12 cm. HUB do podłączenia, 6 złącz. Stylowe nóżki, o odpowiedniej wysokości. Przewiewność świetna. Zarządzanie kablami na wysokim poziomie. Obsługuje systemy chłodzenia cieczą.
Wszystko ok
Negoda B.
Nie polecam do gorących zestawów, ponieważ wentylacja jest dość słaba.
26 czerwca 2020
Skonfigurowałem system praktycznie bezgłośnie, ale musiałem przepiąć wentylatory do 9v, aby zmniejszyć obroty. Po tym stały się ledwo słyszalne. Zorganizowałem naprawdę świetny cable management. Jeśli Deepcool Gammax 400 ustawić na 35% obrotów dla 3700x, to temperatura zazwyczaj nie przekraczała 65 stopni, ale to nie podczas testu obciążeniowego, tylko w typowy dzień roboczy z maksymalnym obciążeniem do 50%. Kupiłem, ponieważ bardzo podobał mi się wizualnie. Ale przyznaję, że za te pieniądze są lepsze opcje.
Pojemny, ładny, dobry cable management.
Cienki metal, średnia wentylacja (zdecydowanie nie dla gorących komponentów), wentylatory od Molex są trochę hałaśliwe, niezbyt mocno, ale je słychać. Musiałem je przepiąć na zewnętrzne 9v, aby zmniejszyć obroty. (Moja płyta główna nie ma sterowania podświetleniem ARGB)
Nicolasużywam Aerocool Python mniej niż miesiąc
nawet biorąc pod uwagę wszystkie jego minusy, to wciąż bardzo dobra obudowa.
7 grudnia 2020
Należy uwzględnić, że ochrona przed kurzem od góry jest na magnesach, a od dołu "wkładana".
-wygląd zewnętrzny
-guma w nogach
-maksymalna długość karty graficznej
-maksymalna wysokość chłodzenia
-tylne sloty są odginane
-przyciski się naciskają, nawet jeśli nie doprowadzić ich do kliknięcia
-jeśli nacisnąć na płytę z gniazdami, to się wygina w dół
-w zasilaczu jest bardzo mało miejsca na kable - należy wybrać mały
-po boku przy ukrytym kablu też mało miejsca
-nie mocne śruby trzymające tylnią pokrywę
-słabo wkręcone dystanse trzymające szkło (przypadkowo wykręciłem jeden razem z dystansem)
-z moją płytą główną Asus ROG nie synchronizuje się podświetlenie
-bardzo jasna dioda LED włączenia (prawie całą pokój oświetla)
-w rzeczywistości tam są 2 złącza na SSD, 1 HDD i 1 HDD/SSD
Edd Ssssużywam Aerocool Python mniej niż miesiąc
3 grudnia 2020
Obudowa jest dobra, ale po pierwsze niektóre kable trzeba przeciągać przez całą płytę główną, po drugie nie pasował kabel do regulacji podświetlenia w komputerze (mam płytę główną ASUS Prime B450M-K). Złącze wydaje się odpowiednie, ale nie pasuje (na dole na zrzucie ekranu pokażę i zaznaczę, co dokładnie nie pasowało), a tak poza tym obudowa jest bardzo dobra, jasna i wysoka =)
1-wsza i najważniejsza zaleta-cena
2-ie duże i hartowane szkło
3-cie wygodne śruby do odkręcania szkła
1. Jeden kabel trzeba było przeprowadzić przez całą płytę główną.
2. Drugi kabel do podświetlenia nie pasował na swoje miejsce (otwory na piny są za małe).
Nie do systemów gorących! Poza tym, jeśli podoba ci się wygląd, to jak najbardziej :)
19 września 2020
Prawie wszystko dobrze, ALE szczególne podziękowania dla inżynierów, którzy opracowali i przemyśleli konstrukcję, ci genialni zablokowali bocznym szkłem wlot powietrza dla 2 wentylatorów z przodu, na szczęście nie wpadli na to, by zablokować je także z drugiej strony.. To znaczy, że zrobili wlot powietrza dla wentylatorów z obu stron i zablokowali jeden szkłem prawie całkowicie.. 10 aerokulów na 10)))
100% design, zakochałem się od razu, minimalistyczny, hartowane szkło z boku i z przodu, wentylatory zasysają powietrze do pełna, myślałem, że będzie gorzej, przemyślany managment kabli, wystarczająco dużo miejsca na niepotrzebne kable PSU, wszystko w zestawie jest z nadmiarem, są opaski, wszystkie pokrywy łatwo się zdejmują, wygodny hub do RGB z tyłu, wiele opcji podświetlenia wbudowanego, na każdy gust
No wiecie, inżynieryjne ficzery w postaci ogrodzenia zasłoniętego szkłem z jednej strony - szacun, obudowa nie jest najprzewiewniejsza, trzeba to zrozumieć) Z przodu nie ma filtrów przeciwkurzowych, a bardzo by się przydały(
Zulu 148używam Aerocool Python mniej niż miesiąc
dobry model, spodobał się
20 sierpnia 2020
Staranny korpus. Równy z każdej strony. Wygląda stylowo i nowocześnie, nic zbędnego nie jest przewidziane, wszystko w klasyce )) Z przodu i z boku hartowane szkło, wygląda to wspaniale. Wstępnie zainstalowane wentylatory okazały się działające i z podświetleniem RGB, działają dość cicho, więc ich nie zmieniałem, niech zostaną ) Jedyną rzeczą, jaką zrobiłem, to dokupiłem jeszcze dwa 120 mm na górę, aby wyprowadzać ciepłe powietrze. Elementy sterujące i interfejsy są wygodnie umieszczone na górze.
Wszystko ok.
nie znalazłem