Tryb nocny
Polska
Wybierz miasto lub wpisz kod pocztowy
Nie udało nam się zidentyfikować Twojego miasta. Wybierz miasto, aby wyświetlić sklepy i ceny dla swojego regionu.

Opinie na temat Edifier R1100

Zdjęcia - Głośniki komputerowe Edifier R1100
Wideo 4Zdjęcia 11
Opinie na temat Edifier R1100Dodaj opinię
Nie4
jeszcze tam wrócę (używałam go 30 minut), przy okazji, blaty też są obcięte
 13 marca 2018
najważniejsze jest to, że nie ma możliwości płynnej regulacji głośności, pojawia się ona od razu i ostro na poziomie około 15% maksimum) już gdzieś rozmawialiśmy na ten sam temat
rozwód jest dobry, jak ją chwalą)
rozczarowało to, że wszyscy go chwalili, ale nikt nie powiedział, jak używać tak wadliwego produktu
Nie0
Doskonały model średniobudżetowy znanej firmy
 25 grudnia 2024
Przez jakiś czas korzystałem z głośników wbudowanych w monitor (podstawowa jakość dźwięku, nic więcej) i dobrych słuchawek. Gdy zebrałem pieniądze, kupiłem te głośniki. Wybrałem je, bo wcześniej słyszałem od znajomych, jak podobny system audio gra w połączeniu z dyskretną kartą dźwiękową. Póki co słucham tych głośników podłączonych do podsystemu audio wbudowanego w płytę główną, który różni się oczywiście od dyskretnej karty dźwiękowej. Jednocześnie różnica pomiędzy głośnikami wbudowanymi w monitor, a głośnikami jest fenomenalna. Tak czy inaczej nie mogę się doczekać, kiedy będę mógł kupić wysokiej jakości kartę dźwiękową i połączyć je ze sobą, jestem pewien, że dźwięk będzie jeszcze lepszy niż teraz.
Nie włączałem systemu audio na maksymalną głośność, bo nie było takiej potrzeby. Nawet przy 75% głośności na głośnikach i 55% głośności w systemie operacyjnym wystarczą do standardowego pokoju.
Komplet jest dość standardowy: kabel do podłączenia głośnika pasywnego do aktywnego; kabel do podłączenia do komputera PC (3,5 mm - RCA); książeczka z instrukcjami. Zasilacz wbudowany jest w kolumnę czynną, z której wychodzi kabel zasilający z sieci.
Dźwięk jest w większości zrównoważony, przy odpowiednim ustawieniu głośności. W skomplikowanych scenach, z dużą ilością instrumentów, od czasu do czasu słychać brak szczegółów. Najprawdopodobniej właśnie z powodu braku wysokiej jakości oddzielnej karty dźwiękowej.
Jakość dźwięku dzięki odpowiedniemu wyborowi dźwięku i podłączeniu do źródła dźwięku o wysokiej wydajności.
Cena w momencie zakupu była przyjemna (do 2022 roku).
Wykonanie stoi na wysokim poziomie (materiał, z którego wykonane są głośniki, jest lepszy od plastiku, czuć to już po pierwszym odsłuchu).
Głośność z marginesem wystarcza do udźwiękowienia standardowego pokoju.
Niewystarczająca szczegółowość w złożonych scenach, w których gra się na wielu instrumentach jednocześnie lub zbierane są różne źródła dźwięku.
Od czasu do czasu można odnieść wrażenie, że lewy głośnik pozostaje nieco w tyle za prawym głośnikiem pod względem głośności. W Internecie napisano, że jest to możliwe ze względu na niewystarczającą średnicę kabla łączącego głośnik pasywny z aktywnym.
Oleksandrużywam Edifier R1100 od ponad roku
Dobry wybór!
 11 grudnia 2020
„Dobre” i piękne kolumny. Wszystko wygląda całkiem dobrej jakości. Nie buczą ani nie syczą. Dźwiękowo też nieźle, można się przyczepić, ale... chyba za tę cenę to idealna opcja.
Wygląd, jakość wykonania. Dobry dźwięk.
Po roku użytkowania pojawiły się obce dźwięki.
używam Edifier R1100 od ponad roku
Nie0
świetny model, podoba mi się
 23 listopada 2020
dobry dźwięk, wysokiej jakości montaż, ktoś pisze o braku wysokich tonów, ale ja tego nie zauważyłem
nogi nie mają wystarczającej przyczepności do powierzchni, ale może to tylko na moim biurku
Vadim Polevariskihużywam Edifier R1100 mniej niż miesiąc
Dodaj opinię